fbpx

Proficiency

Certificate of Proficiency in English (CPE)

El Certificate of Proficiency in English (CPE) és el nivell superior dels exàmens Cambridge English Language Assessment. És un examen de nivell molt avançat.

 

El CPE està pensat per a aquelles persones que ja posseeixen una alta competència lingüística i que són capaces de desenvolupar-se de manera efectiva en pràcticament tots els contextos de la parla anglesa. Els candidats que superen aquest examen posseeixen un nivell d’anglès quasi similar al d’un natiu culte.

 

El CPE suposa una certificació important per a totes aquelles persones que desitgen treballar o estudiar a l’estranger o desenvolupar una carrera professional. Els certificats CPE estan reconeguts per quasi totes les universitats del Regne Unit, Austràlia i cada dia més per universitats dels Estats Units.

Què inclou l’examen?

Consisteix en quatre proves:

  • Reading & Use of English Reading: 1 hora 30 minuts. Hauràs de demostrar la teva capacitat la comprensió de diferents textos tan de ficció, com diaris, manuals, revistes, etc. i la teva habilitat en gramàtica i vocabulari en diferents contextos.
  • Writing: 1 hora i 30 minuts. Hauràs de demostrar que ets capaç de redactar una varietat de textos diferents com ara una història curta, una carta, un article, un informe o una redacció, cadascuna d’elles de 300-350 paraules.
  • Listening: 45 minuts. Hauràs de demostrar que ets capaç de comprendre el significat de diversos materials de tipus oral, incloent-hi exposicions, noticiaris i anuncis públics.
  • Speaking: 19 minuts. Realitzaràs l’Speaking Test amb un altre candidat o en un grup de tres i hauràs de demostrar la teva capacitat per prendre part en diferents tipus d’interacció: amb l’examinador, amb els altres candidats i per tu mateix.