fbpx
clases de inglés multiculturales

com beneficia la multiculturalitat de les classes als nostres alumnes

La inclusió multicultural a les classes no només ajuda els estudiants amb necessitats diferents a tenir èxit, sinó que fomenta una major consciència i acceptació, i ajuda a preparar els nostres estudiants a prosperar en un món tan divers.

Des dels nostres inicis a Salt el 1995 a AngloSchool vam entendre que la inclusió i la sensibilització al voltant de l’educació multicultural beneficia tots els nostres estudiants.

La diversitat dins i fora de l’aula continuarà creixent, per la qual cosa és fonamental donar eines als estudiants per adaptar-se a un món en evolució i acceptar les diferències. No només ho pensem nosaltres, també ho estableix així la Declaració Universal dels Drets Humans: igualtat de  raça, gènere, preferència sexual, creences religioses o limitació cognitiva. 

Quines eines fem servir a Anglo School per fomentar la multiculturalitat?

1.       El nostre projecte d’intel·ligències múltiples  ajuda als professors a aprendre a crear entorns d’aula positius i serveix de base per entendre com treure profit a  la diversitat a les nostres classes.

2. Utilitzem materials que ens ajuden a fomentar  la consciència cultural a classe. Són llibres, textos i continguts que, no només ajuden a desenvolupar els skills en anglès (readings, listening i speaking) sinó que també posen sobre la taula aspectes ètnics i culturals de forma molt curosa.

3.       Provoquem moments i espais de respecte i sensibilitat cultural.  Animem als estudiants a compartir els seus antecedents ètnics, cultura i tradicions. Això els permet entendre i respectar la seva cultura i veure i respectar les diferències i matisos amb els seus companys. Reconèixer aquestes diferències, i crear un espai segur per al debat, ajuda a promoure la comprensió a l’aula i més enllà. A més, podem ressaltar el que és ofensiu i la distinció entre ser acceptat culturalment i/o apropiat.

Com a resultat, els nostres alumnes són més lliures d’expressar-se, més empàtics, més oberts, tenen més confiança en ells mateixos i són molt més respectuosos.

Aprendre a parlar d’altres cultures d’una manera madura i respectuosa és fonamental per moure’s i sentir-se bé en altres països en els quals vulguin fer ús de l’anglès que, a més, hauran  après a la nostra escola!

Foto de Mica Asato en Pexels

Tags: