fbpx

Motivació a les classes danglès. Allò que la majoria desconeix sobre el segon trimestre

Sovint no sentim motivació a les classes danglès. El segon trimestre és el més llarg i perillem de caure en l’astènia hivernal.

A Anglo School coneixem les pràctiques i els hàbits que et poden ajudar a convertir-lo en el trimestre més productiu per al teu anglès.

En moltes ocasions sentim que el nostre esforç a les classes d’anglès no dóna els fruits desitjats. Que per moltes hores que dediquem a estudiar no som capaços de mantenir una conversa fluida. Per això, anem perdent la motivació i comencem a creure “que no servim per a això” o “invertim temps i diners i no arribem on volem”. Com a pares i mares, també podem pensar que els més joves no avancen al ritme que ens sembla que hauria de ser, o que no han après prou vocabulari.

Llavors, què fem a l’escola perquè els nostres alumnes no perdin la motivació i millorem el rendiment?

Així com el primer trimestre necessitem una adaptació al curs, teachers i/o companys, el segon perd aquest caràcter preliminar i és més fluid. És el més adequat per a introduir i desenvolupar les habilitats en la llengua anglesa, ja que les destreses que permeten una major assimilació dels continguts han estat consolidades abans de Nadal.

O sigui, tot allò que has anat aprenent, encara que no en siguis conscient, ho pots començar a posar en pràctica amb més esforç, i per tant, de manera més divertida. És important concentrar-te en petits objectius, de manera contínua i sense interrupcions. D’aquesta manera, si els reptes són més petits, és menys probable que et desmotivis tot i que, com saps, cal temps, paciència i una constància en la correcció d’errors per poder utilitzar fluidament la llengua anglesa.

Es posaré un exemple senzill: si un estudiant aprèn a utilitzar una estructura i anem incorporant vocabulari amb les activitats de classe i els jocs/recursos digitals/APPs en poc temps haurà millorat molt les seves eines de comunicació. En el cas d’un jove o adult, si a més ampliem estructures i introduïm recursos literaris, no creus que no és tan difícil? És molt important la feina d’acompanyament del teacher en aquest procés, sempre donant feedback efectiu, en l’àmbit correctiu, però també constructiu, o sigui què fas bé, què fas malament i com ho pots millorar.

Alhora, és convenient que incorporis una activitat en la teva rutina diària que no et requereixi massa esforç, però que et posi en contacte amb la llengua anglesa, sigui amb pel·lícules, series, lectura, comprar online en anglès o qualsevol cosa que t’agradi i no et suposi una gran implicació. Si vas observant com vas millorant durant el trimestre, arribaràs a l’última part del curs i consolidaràs tots aquests petits objectius. I el millor de tot, certificaràs el teu nivell d’anglès! .

No hi ha excuses per treure el teu millorar rendiment. Pas a pas, classe a classe, èxit darrere èxit. Fins a arribar al nivell que vulguis!

Photo by Hello I’m Nik 🎞 on Unsplash

Tags: